Otthon varázslat-Home staging 1.

2022.06.05

Ingatlan eladáskor a legjobb befektetés a home staging, amelyet megtehetsz, hogy gyorsabban és lehetőleg magasabb áron tudd eladni az ingatlant. Az ingatlan eladásakor az első benyomás hihetetlenül fontos és ezt az első benyomást többségében az ingatlanról készített képekkel kell elérni egy ingatlan hirdetésben. Ebből a cikkből minden lényeges infót megkaphatsz a home staging-ről.

Mi az a home staging?

Láttál már gyönyörű képeket kifogástalanul berendezett otthonokról a magazinokban, a tévében és a közösségi médiában. Ezek sokszor irigylésre méltóak és inspirálóak. A home staging röviden és tömören az ingatlan felkészítését jelenti az eladásra.

A home staging egy marketing stratégia, ami kiemeli a lakás leglenyűgözőbb értékeit, növeli az ingatlan vonzerejét, minimalizálja a hibákat, vagyis lényegében a lehető legvonzóbban mutatja meg az otthont.

A home staging, ha jól csinálják, pihentető és hívogató légkört teremt, ahol a potenciális vásárlók szívesen elidőznének és el tudják képzelni benne az életüket. A home staging önmagában nem elég, az ingatlant megfelelően le is kell fotózni.

Anyagilag megéri a home staging?

A home staging nagyban függ az ingatlan állapotától, méretétől, az elvégzendő munkáktól, attól, hogy szükség van-e bútorokra, stb. Ebből is látható, hogy nem lehet fix összegben meghatározni egy home staging árát.

Általánoságban elmondható, hogy az eladási ér 3-5%-át szokták erre költeni, ami jellemzően 10-15%-al tudja megemelni az eladási árat, vagyis a legtöbb esetben megéri a home staging.

Ki csinálja a home staging-et?

Az ingatlan eladásakor három lehetőségből lehet választani. Ha valaki szeretné megoldani saját maga, az megteheti. A másik lehetőség, ha az ingatlan értékesítésével megbízott ingatlanügynök, vagy ingatlaniroda végzi el. A harmadik lehetőség pedig az, hogy erre szakosodott profit bízunk meg a felkészítéssel.

/megveszlak.hu/

 

További írásaink megteintése »

HIRDETÉSFIGYELÉS:

Adja meg e-mail címét, és mi értesítjük ha a beállított keresési feltételeknek megfelelő ingatlan kerül adatbázisunkba

Ár (millió Ft):

Alapterület (㎡):

Szobák száma (db):