Utolsó fejezet- Home staging 6.

2022.07.08

Mit ne csinálj a home staging keretében

 

  1. Egyes lépések hosszú időre eltántoríthatják a vásárlókat, és veszélyeztethetik az ingatlan eladását. Íme néhány gyakori példa ezek közül:
  2. Túlrendezed az otthonod. A túlrendezés elvonhatja a figyelmet. Hiteltelenné és túl formálissá teheti a házat. Végtére is, a vevőnek képesnek kell lennie arra, hogy elképzelje, hogy az Ön otthonában él.
  3. Túlzásba vitt díszítés. A járdaszegély vonzereje nagyon fontos, de túlzásokba eshetsz, ha túl sok szobrot, virágtartót vagy szezonális dekorációt helyezel el. Nem fognak mindenkit megnyerni, és túl személyesnek érzik majd az ingatlant.
  4. Érintetlenül hagyott „téma” szoba. A „téma” szobák (pl. szuperhős szoba, vagy hercegnős szoba) szórakoztatóak, különösen a gyerekek számára, de túl személyesnek érezhetik az érdeklődők, és elvonhatják a figyelmet.
  5. Nagyobb felújítások elvégzése. Sokan inkább saját maguk szeretnének elvégezni felújítási munkákat (hogy pl. a saját ízlésükhöz igazítsák a fürdőt, konyhát). Tehát ne tölts túl sok időt és ne költs túl sok pénzt nagyobb felújításokra (pl. a konyha átalakítására vagy a falak ledöntésére egy nagyobb fürdőszoba érdekében).
  6. Túlterhelés semleges színekkel. A színeknek sok helyen semlegesnek kell lennie, de az itt-ott felbukkanó színek tovább fokozzák ezt a vonzerőt.
  7. Lemondás a mélytisztításról. Egy pompásan rendezett otthon nem éri el a kívánt hatást, ha porcicák és kosz van benne. Az ingatlan alapos kitakarítása kötelező.
  8. Nem készülnek profi fotók. Ha professzionális fotókat szeretnél (és miért ne tennéd?), hívj fel egy profit. Végtére is, ha már ennyi időt és pénzt költöttél otthonod rendezésére, most itt az ideje, hogy megmutasd egy ingatlan hirdetésben, és élvezd az előnyöket.
  9. Bútorokat a falhoz nyomod. Ezáltal a szobák kisebbnek tűnnek. A zavaros bútorelhelyezés is rossz hatással van a vásárlókra.
  10. Ott hagyod a kis kedvenced látható jeleit. Nem mindenki szereti az állatokat, és vannak, akik allergiások rájuk. Nem kell titkolnod, hogy van házi kedvenced, de tartsd távol kedvencedet a (korábban kitakarított) holmijával együtt a bemutatók alatt.

További írásaink megteintése »

HIRDETÉSFIGYELÉS:

Adja meg e-mail címét, és mi értesítjük ha a beállított keresési feltételeknek megfelelő ingatlan kerül adatbázisunkba

Ár (millió Ft):

Alapterület (㎡):

Szobák száma (db):