Tippek a sikeres ingatlankiadáshoz 1.

2022.08.05

Az ingatlankiadás komoly elhatározás, hiszen egyik legértékesebb tulajdonunk használatát bocsátjuk áruba. A sikeres kiadáshoz azonban nem elég az elhatározás, számos tényezőt is figyelembe kell vennünk. Ha felkészülünk a bérbeadásra és pár szempontra is odafigyelünk, egy kölcsönösen előnyös bérbeadással tudjuk lezárni a kiadás folyamatát.

Készítsd fel az ingatlant a bérbeadásra

Egy élhető, jól funkcionáló ingatlan könnyebben talál bérlőt. Ezért ingatlankiadás előtt javasolt felmérni az ingatlan állapotát és a szükséges javításokat elvégezni. Nem kell teljes felújításra gondolni, de a csöpögő csapokat, nyikorgó, szoruló ajtókat, ablakokat, a villany- és vízvezetékek esetleges hibáit célszerű orvosolni. Szintén megfontolandó egy tisztasági festés is, amivel azt éreztetjük az érdeklődőkkel, hogy az ingatlan karbantartására kiemelt figyelmet fordítunk.

Mivel a rendeltetésszerű használatból adódó hibák elhárítása amúgy is a tulajdonos feladata, ezért ha van ilyen probléma a lakásban, akkor ennek a megoldásával előbb-utóbb úgyis foglalkoznunk kell majd.

Megtérülő ráfordítás: Ezek a beavatkozások az állagmegőrzésen túl az ingatlan értékét is növelik, ami kedvező helyzetet jelent számunkra a bérleti díj meghatározásakor.

Ismerd és hangsúlyozd az ingatlanod előnyeit

Minden ingatlan rendelkezik előnyökkel, ez alól pedig a tied sem kivétel. Az ingatlankiadás előtt fontos, hogy ezt felismerd, hiszen ez nem csak a bérleti díjban játszik szerepet, de befolyásolja az érdeklődők körét is.

Mik lehetnek ezek az előnyök?

Az ingatlan típusa, elhelyezkedés, méret és a szobák száma, állapot, berendezések, kert, erkély, terasz megléte, a környék infrastruktúrája, közlekedés

Mint minden terméknél és szolgáltatásnál, úgy ingatlankiadás esetén is fontos tényező az ár. A reális, piaci ár meghatározása sok buktatót rejt magában, a rossz ármeghatározás pedig elodázhatja, esetleg meg is hiúsíthatja a bérbeadást. Túlárazott ingatlant nehezebben lehet kiadni, alulárazás esetén viszont a nyereséget nem lehet maximalizálni.

Szerencsére több opció is létezik, ami segítségül hívható. Az ingatlan.com-on számos szűrési lehetőség elérhető, így jó stratégia, ha a miénkhez hasonló kiadó ingatlanokat keresünk, és így tájékozódunk az árakról. Abban az esetben, ha ez nem vezet eredményre, akkor profi értékbecslő is segíthet a reális bérleti díj meghatározásában.

A következő feladat a hatásos hirdetés megszerkesztése….erről cikkünk következő fejezetében írunk…

/forrás: ingatlan.com/

További írásaink megteintése »

HIRDETÉSFIGYELÉS:

Adja meg e-mail címét, és mi értesítjük ha a beállított keresési feltételeknek megfelelő ingatlan kerül adatbázisunkba

Ár (millió Ft):

Alapterület (㎡):

Szobák száma (db):